Selamat Datang kepada semua pengunjung Unggul-Resources :)

Terus kekal bersama kami menjadi Follower dan Pengunjung VVIP yang setia

dan...

kami akan terus menghargai sokongan anda dengan HADIAH MISTERI seperti yang dinyatakan di bahagian 'PENGUMUMAN'


~ JUTAAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA ANDA SEMUA ~

Thursday, March 24, 2011

TERBARU DARI STORMREADERS KHAS UNTUK SI MANJA ANDA!!


MMSP3001 - MYSTORMKIDS
RM 300.00 / SETAHUN


http://www.mystormkids.com/

Dalam suasana penggunaan internet yang semakin meluas di kalangan kanak-kanak seawal usia 4 tahun, adalah penting untuk mewujudkan satu laman web yang mampu menyampaikan ilmu dengan cara yang menyeronokkan di samping membantu dalam membimbing mereka ke arah pembentukan jati diri seorang Muslim yang sejati.

MyStormKids.com™ merupakan sebuah laman web portal yang diharapkan dapat menjadi satu medium pembelajaran luar kelas berasaskan konsep permainan dalam pembelajaran bercirikan islamik. Antara kandungan menarik yang boleh didapati adalah tatacara hidup sebagai seorang Muslim dalam segmen MyLife serta fakta-fakta menarik dan mengkagumkan dalam segmen Brainfood.

MyStormKids.com™ mempunyai 6 menu utama iaitu:

1.MyLife

2. Brainfood

3. Chillout

4. Gamespot

5. Buddies

6. Speakout

Serta tambahan satu segmen istimewa iaitu Eduzone yang mengkhusus kepada pembelajaran secara formal berpandukan kurikulum Kementerian Pelajaran Malaysia.

- Sila klik disini untuk ke Portal MyStormKids.com -

Keistimewaan Produk MyStormKids.com™

MyStormKids.com™ adalah sebuah web portal pendidikan-hiburan (edutainment) yang dibina khusus untuk kanak-kanak Muslim. Sesuai untuk semua kanak-kanak pra-tadika dan sekolah rendah. MyStormKids.com™ diperkenalkan bagi menwujudkan sebuah laman web yang mampu menyampaikan ilmu dengan cara yang menyeronokkan disamping membantu dalam membimbing mereka ke arah pembentukan jati diri seorang Muslim yang sejati.

MyStormKids.com™ juga boleh dianggap sebagai 'facebook untuk kanak-kanak' kerana mereka boleh berkomunikasi diantara kumpulan mereka, memuat-turun gambar dan banyak lagi yang menarik. Kandungan dan bahan pembelajaran akan sentiasa dikemaskini dari masa ke semasa.

Serta tambahan satu segmen istimewa iaitu Eduzone yang mengkhusus kepada pembelajaran secara formal berpandukan kurikulum Kementerian Pelajaran Malaysia.

MyStormkids.com boleh dilanggan melalui STORMREADERS NETWORK dengan harga RM300.00 setahun.

Apa yang ada di MyStormKids.com™?

MyStormKids.com™ dibahagikan kepada tujuh(7) kategori yang menarik;Mylife

  • Menekankan Islam sebagai cara hidup. Ada beberapa panduan khususnya untuk kanak-kanak belajar cara bersolat, cara bertilawah, cara beradab, cara berakidah dan bahasa Arab.


Brainfood

  • Mengenai fakta-fakta sejarah Islam pada zaman terdahulu. Contohnya Ibnu Khaldun iaitu merupakan seorang tokoh yang memberi sumbangan dalam pemahaman Tamadun.


Chillout

  • Dalam bahagian mempunyai panduan tambahan antaranya, aktiviti berdoa, uji pengetahuan mewarna, bercerita, belajar tulisan khat dan ruangan muat turun (gambar).


Gamespot

  • Merupakan ruangan ‘hot’ untuk kanak-kanak iaitu ‘games’. Ruangan tersebut bukanlah untuk melalaikan kanak-kanak, tetapi adalah untuk menguji minda meraka dengan bermain permainan tersebut. Contohnya belajar mengeja, mengira, rerkataan berlawan dan sebagainya.


Buddies

  • Ini adalah ruangan seperti ‘facebook’ untuk kanak-kanak iaitu mereka boleh mencari kawan-kawan yang menyertai portal ini. Selain itu, kanak-kanak boleh mennghantar surat, e-kad dan apa-apa sahaja kepada rakan-rakan mereka.


Speakout

  • Adalah ‘chatting-room’ untuk kanak-kanak. Untuk mereka boleh berkongsi maklumat ataupun idea baru bersama kawan-kawan.


Eduzone

  • Adalah segmen BONUS yang mengkhususkan kepada pembelajaran secara formal (termasuk latihan UPSR) berpandukan kurikulum Kementerian Pelajaran Malaysia.
AYUH!! SAMA-SAMA BERIKAN PENDIDIKAN TERBAIK UNTUK SI MANJA TERSAYANG :)

Untuk pembelian klik SINI
(boleh rujuk page Cara Mencari dan Membeli)

No comments:

Post a Comment